Aktualitások

Az oltásellenesség visszaszorításához az innovatív készítmények értékének elismerése is szükséges

Dán kutatók 10 éves munkájának köszönhetően minden korábbinál alaposabban cáfolták az oltásellenes mozgalmak által terjesztett tévhiteket: ismét bebizonyosodott, hogy az MMR vakcina nem okoz autizmust.

Közzétéve: 2019.03.13.
Kategória: Aktualitások

A klinikai gyógyszerkutatás kiemelt ellátást nyújt a pszichiátriai betegeknek

Dr. Bolyós Csilla, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának szakorvosa a klinikai vizsgálatok fontosságáról a páciensek és a szakemberek szemszögéből.

Közzétéve: 2019.03.11.
Kategória: Aktualitások

A daganatos betegeknek új esélyt jelentenek a klinikai gyógyszerkutatások

Dr. Bittner Nóra, a Debreceni Egyetem Tüdőgyógyászati Klinikájának igazgatója a gyógyszervizsgálatok fontosságáról, valamint versenyképességünk erősítéséről.

Közzétéve: 2019.03.04.
Kategória: Aktualitások

Világos betegutak kialakításával és a gyógyszerekre fordított közkiadások növelésével érdemben javítható a betegellátás hatékonysága

A 2018-as évet értékelő Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) adatai alapján a magyar egészségügy legnagyobb problémáit a rendszer nehézkes elérhetősége és a rossz gyógyszerellátottság jelentik.

Közzétéve: 2019.02.28.
Kategória: Aktualitások

Az egészségértés fejlesztése a klinikai gyógyszervizsgálatok hatékonyságát is segíti

Prof. Dr. Molnár Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója a ritka betegségek terápiájának jövőjéről és a társadalmi edukáció fontosságáról.

Közzétéve: 2019.02.25.
Kategória: Aktualitások