Aktualitások

Weborvos: Az új tételes tenderek visszalépést jelentenek az onkológiában

Az MKOT közleményében világosan állást foglalt a NEAK által kezdeményezett új tételes tendereztetési eljárással kapcsolatban. „Orvosszakmai érvekkel nem védhető az onkológiai terápiák tervezett egységesítése, az onkológiákon ma még elérhető daganatellenes gyógyszerek alkalmazásának novembertől tervezett korlátozása.”

Közzétéve: 2017.10.16.
Kategória: Aktualitások

Pangea-akció: százhatvanmillió forint értékben foglaltak le hamis gyógyszereket Magyarországon

Több mint százhatvanmillió forint értékben foglalt le csaknem százezer darab gyógyszert a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű, hamis és illegális gyógyszerek kereskedelme elleni nemzetközi akcióban.

Közzétéve: 2017.10.10.
Kategória: Aktualitások

Orbán: sürgős választ igényel a népességfogyás

Orbán Vikor szeptember 11-én, a budapesti WHO konferencián tartott beszédében a daganatos megbetegedések okozta halálesetek magas számának csökkentését tűzte ki hazánk népegészségügyi akciótervének következő céljául.

Közzétéve: 2017.09.28.
Kategória: Aktualitások

Összefognak a V4 országok az egészségügyben

Régió szintű együttműködést sürgetnek az érintett országok egészségügyi vezetői az innovatív terápiák beszerzésének és hozzáférhetőségének elősegítésére.

Közzétéve: 2017.09.26.
Kategória: Aktualitások

További szakmai aggályok a NEAK cáfolata ellenére

Nyilvánosságra került egyes onkológiai gyógyszerek beszerzéséről és annak lehetséges változásáról szóló NEAK elképzelés, amivel kapcsolatban egyesületünk korábban aggályainak adott hangot. A NEAK pánikkeltéssel vádolja az innovatív gyógyszergyártókat, amit azonban az AIPM határozottan cáfol.

Közzétéve: 2017.09.15
Kategória: Aktualitások