Hírek

Az innovatív gyógyszergyártók üdvözlik az új terápiák társadalombiztosítási befogadását

Több terápiás területen összesen 26 új gyógyszerkészítmény, illetve indikáció támogatásba történő befogadásáról határozott az egészségügyi kormányzat. Az AIPM szerint a mostani pozitív döntést követően a befogadási rendszer régóta sürgetett egyszerűsítésére is szükség lenne.

Közzétéve: 2020.01.10.
Kategória: Hírek, Sajtóközlemények

Klinikai kutatások: több tájékoztatást kapnak a betegek

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete és a Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága kampányt indítottak, amellyel a klinikai vizsgálatokban résztvevők és érdeklődők tájékoztatását segítik.

Közzétéve: 2019.10.30.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Rákos betegségek: 10 éven belül jöhet az áttörés (Portfolio.hu)

Személyre szabott orvoslás, big data, sejt- és szövetterápiák, mesterséges intelligencia - ezek lesznek azok a technológiák, amelyek meghatározzák a jövő gyógyszeriparát az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének kutatása, a második Innovatív Gyógyszeripari Körkép eredménye szerint.

Közzétéve: 2019.10.21.
Kategória: Sajtómegjelenések, Hírek

Daganatos betegségek: 10 éven belül áttörést várnak a gyógyításban az innovatív gyógyszergyártók vezetői

Komoly betegségek gyógyításában várható jelentős előrelépés a következő évtizedben, közülük is leginkább a daganatok orvoslásának fejlődésében bíznak a legnagyobb gyógyszergyártók vezetői – derül ki az AIPM kutatásának eredményeiből.

Közzétéve: 2019.10.21.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Háromszoros kiaknázatlanságot találtak a gyógyszerágazatban

Az innovatív gyógyszeripar világszerte óriási potenciált képvisel, és a gyógyszeripari innovációkhoz való hozzáférés gyorsítása kulcskérdés, mert ezen a területen komoly előrelépési lehetőség van Magyarországon – mondta Vereckei Péter, az AIPM elnöke.

Közzétéve: 2019.10.18.
Kategória: Sajtómegjelenések, Hírek