Harcolni kell a betegekért – ha kell, a legújabb terápiákkal – Új AIPM podcast

„Az Innováció gyógyító ereje” podcast vendége Prof. Dr. Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója, valamint Dr. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója.

Milyen betegségben szenvedők és milyen feltételekkel juthatnak hozzá a legújabb, életmentő innovatív gyógyszerekhez? Miként kaphatnak az orvosok mellett a betegek is egyre nagyobb szerepet a hatóanyagok fejlesztésében? 

Mivel lehet időt nyerni és innovatív terápiákhoz juttatni akár egyedi méltányossággal a ritka betegségekben szenvedőket, illetve mi mindent kell tennünk még ezen a téren? Mit olvashatunk ki az adatokból, és miért nem szabad soha elfelejtenünk azt, hogy minden egyes szám mögött valós életek, sorsok vannak?

Prof. Dr. Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója, valamint Dr. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója válaszol. A műsorvezető Kutasi Judit.

A teljes adás meghallgatása Spotify-on

AnchorFM – AIPM csatorna