Sajtóközlemények

A magyarok közel háromnegyede szerint a védőoltás a koronavírus-járvány elleni harc egyik legfőbb eszköze

A magyarok a koronavírus-járvány elleni harc egyik legfőbb eszközének egyértelműen a védőoltást tartják – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének országos reprezentatív közvéleménykutatásából.

Közzétéve: 2020.05.05.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Immunizációs Világhét: a magyarok egészségét és a gazdaság tartós erősödését is támogatná egy nemzeti élethosszig tartó oltási program

Egy felnőttkorra kidolgozott, hatékony élethosszig tartó oltási program előnyei mind társadalmi, mind nemzetgazdasági szempontból igen jelentősek lennének.

Közzétéve: 2021.04.26.
Kategória: Sajtóközlemények, Híreink

Ritka Betegségek Világnapja: egyre jobb eséllyel indulnak a magyar betegek, de még van mit tenni

Magyarországon mintegy 600 ezer embert érintenek a ritka betegségek. Hazánk a régióban éllovasnak számít: az Európai Gyógyszerfelügyelet által engedélyezett, e betegségcsoportot érintő készítményeknek mintegy 40 százaléka elérhető a magyar betegek számára.

Közzétéve: 2021.02.26.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Rákellenes Világnap: a legmodernebb terápiák gyors hozzáférése új esélyt jelent a betegeknek

Az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb a diagnosztizált daganatos megbetegedések száma a 2018-as adatok alapján: hazánk mind a vastagbelet, mind a tüdőt érintő rákos megbetegedéseket tekintve az első helyen áll.

Közzétéve: 2021.02.03.
Kategória: Sajtóközlemények, Hírek

Fővárosi kórház, szabadtéri múzeum és gyermekorvosok 2020 legjobb egészségértés-fejlesztői között

Idén ötödik alkalommal, a járványügyi korlátozásokat figyelembe véve adta át a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete.

Közzétéve: 2020.12.10.
Kategória: Hírek, Sajtóközlemények