Új elnököt választott az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

A Boehringer Ingelheim gyógyszeripari vállalat több éves külföldi vezetői tapasztalattal rendelkező magyarországi vezetőjének megválasztására azt követően került sor, hogy lejárt Dr. Kókai-Nagy Ákos elnöki mandátuma. Az elmúlt évek munkáját folytatva az új elnök az egészségügyi kormányzat és az orvostársadalom kiszámítható partnereként szeretne segíteni abban, hogy a magyar betegek hozzáférhessenek a legújabb terápiákhoz, és minél többen megértsék, hogy az innovatív fejlesztésű gyógyszerek új esélyt jelentenek a gyógyulásban.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) Oliver Rozborilt választotta meg új elnökének, aki május óta az Elnökség tagjaként vesz részt a szervezet munkájában. A több mint 18 év gyógyszeripari tapasztalattal rendelkező, szlovák szakember kinevezése kapcsán elmondta: elődeihez hasonlóan azért dolgozik majd, hogy a magyar betegek a mainál kiszámíthatóbban és könnyebben hozzáférjenek a modern, innovatív gyógyszerekhez, és tovább javuljon a lakosság egészségértése. Az innováció ugyanis érték, és az új gyógyszer új esélyt jelent – tette hozzá Oliver Rozboril. Az innovatív terápiákhoz való hozzáférés és az egészségünkkel kapcsolatos információk megértése érdemben járulnak hozzá az általános egészségi állapot javulásához és a születéskor várható élettartam növekedéséhez. Az AIPM új elnöke emellett az egészségügyi kormányzat és az orvostársadalom kiszámítható, hiteles partnereként szeretné tovább építeni az innovatív gyógyszeripar hírnevét.

A leköszönő elnök, a 2020-ban az AIPM élére megválasztott Dr. Kókai-Nagy Ákos elmondta, kinevezésekor egyik fontos célja volt, hogy a magyar betegek érdekében a hazai egészségügy többi szereplőjével – így a betegszervezetekkel, az egészségügyi szakemberekkel, az iparági szervezetekkel és az egészségügyi kormányzattal egyaránt – még gördülékenyebb és konstruktívabb együttműködés alakuljon ki, melyben az AIPM komoly sikereket ért el az elmúlt időszakban. Dr. Kókai-Nagy Ákos szerint Oliver Rozborilszemélyében az AIPM és a hazai innovatív gyógyszeripari vállalatok célkitűzéseit támogató, kiváló szakember került az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének élére.

Oliver Rozboril a pozsonyi Comenius Egyetemen szerezte meg mesterdiplomáját stratégiai menedzsment szakon, karrierje során pedig több gyógyszercégnél látott el kereskedelmi feladatokat Közép- és Kelet-Európában, a CIS (Független Államok Közössége) régióban és Németországban egyaránt. A magyarországi Boehringer Ingelheimélére történőkinevezését megelőzően többek között Ukrajnában állomásozott, míg előtte Ausztriában a vállalat Bécsi Regionális Központjában nemzetközi üzletfejlesztési vezetői feladatokat látott el.